Hoe ondersteun ik gemeenten?

U bent iedere dag druk om uw inwoners zo goed mogelijk te bedienen bij regelingen vanuit de WMO, Jeugdwet en Participatiewet. De cliëntondersteuners helpen inwoners die binnen het sociale domein hulp nodig hebben. Daar gaat veel energie naar toe.

U bent zich er ook vast van bewust dat achter veel van uw cliënten mantelzorgers staan. Zij plaatsen zich doorgaans niet op de voorgrond. Echter, overbelasting en gebrek aan de juiste informatie liggen op de loer.

Mantelzorgers worden vaak wel gewaardeerd. Vast ook in uw gemeente. Voor veel zaken kunnen ze terecht bij de cliëntondersteuner van de gemeente of een steunpunt. Ik, als mantelzorgmakelaar, ben er speciaal voor hen. Juist ook voor complexe situaties waar vele terreinen en wetten bij elkaar komen. Ik biedt hen daarom een waardevolle aanvulling om hen hierbij te ondersteunen.

Bovendien kan ik uw organisatie taken uit handen nemen waar uw ondersteuners niet genoeg aandacht voor kunnen vrijmaken. Zo kunt u zich blijven richten op uw primaire taak binnen de WMO. En toch komt u uw verplichting na om mantelzorgers te ondersteunen voor de tijd die zij nodig hebben.

Ik kom graag met u in gesprek om te onderzoeken hoe ik u en uw inwoners het beste kan ondersteunen. Neem contact met mij op of gebruik onderstaande knop.

Meer informatie over dit onderwerp kunt u ook lezen op de website van onze brancheorganisatie BMZM.

Schuiven naar boven